Sukošan danas

"Doživite autentičnu ljepotu Sukošana: otkrijte idiličnu harmoniju netaknutih plaža, otkrijte povijesna blaga, prepustite se izvrsnoj mediteranskoj kuhinji i stvorite nezaboravne uspomene u hrvatskom obalnom dragulju."
Pogledaj više
blob group
blob group
blob group

Sukošan je gradić smješten u prostranom zaljevu Zlatna luka, Jadranskom magistralom 7km jugoistočno od Zadra. Gospodarska je osnova turizam, poljodjelstvo, vinogradarstvo, maslinarstvo i voćarstvo. Danas je sjedište općine Sukošan, kojoj pripadaju i mjesta Debeljak,Glavica i Gorica. Općina ima 4500 stanovnika, a samo mjesto broji oko 3000 stanovnika. Sukošan ima dva dječja vrtića, osnovnu školu s sportskom dvoranom, ambulante opće i zubne prakse, trgovine, te sve ostalo što ga čini mjestom ugodnim za život tijekom cijele godine, a mnogi su ga prepoznali i kao mjesto idealno za odmor.

Da je uistinu turističko mjesto, svjedoči preko gotovo 5000 ležaja u luksuzno uređenim apartmanima, luksuznim vilama, pansionima i hotelima, a rado su posječeni i brojni kampovi smješteni u neposrednoj blizini mora. Posebno je bogata i kvalitetna gastro ponuda u brojnim restauranima i konobama. Zahvaljujući marini "Dalmacija" postao je i pravi raj za nautičare.

image - Sukošan danas
© TZ Sukošan
Izrada web stranica - Fer Projekt