Aktivnosti

Sukošan pruža niz mogućnosti onima koji svoj odmor osim kupanja i sunčanja žele obogatiti i nekim drugim aktivnostima.

Prekrasna priroda koja nas okružuje pogodna za šetnje i vožnju biciklom, idealni uvjeti za jedrenje i ronjenje, igrališta na otvorenom, nova opremljena Sportska dvorana, uređena trim staza preko Tustice (6km), zadovoljit će sve ljubitelje aktivnog odmora…..

Košarka

ukoliko ste ljubitelji košarke došli ste u pravi kraj. Na igralištu u samom centru mjesta košarka se igra svaki dan.

Nogomet i mali nogomet

također su popularni, svakog ljeta održavaju se malonogometni turniri na Sportskom centru u organizaciji NK „Zlatna luka“.

Odbojka na pijesku

je svakako pravi ljetni sport, zanimljiv i atraktivan. Ukoliko i sami uživate u igri na raspolaganju su vam igrališta na plaži „kod Križa“ i u „Makarskoj“.

Pješačenje, trčanje - vožnja biciklom

Stazama uz more ujutro i pred večer sigurno su poseban doživljaj, ali ništa manje lijepo nije proći kroz polja, vinograde i maslinike… Poseban doživljaj je osjetiti miris makije i ljekovitog bilja rekreirajući se na našoj trim stazi, te sa vrha tustice uživati u pogledu na Sukošan i Marinu Dalmacija, Pašmanski kanal i otoke s jedne, te plodne Ravne kotare s druge strane.

Bočanje

Tipično igra za dalmatinska mjesta pa tako i za Sukošan.

Windsurf & kait

U Sukošanu surferi mogu uživati cijele godine. Tijekom proljeća i jeseni 'ulovit' ćete dobru buru i umjereno jugo, a ljeti će odlične uvjete omogućiti tramuntana i maestral. Zbog blizine otoka jedrenje je dosta sigurno pa u tom lijepom sportu mogu svi zaljubljenici neovisno o stupnju znanja i vještine.

Ribarenje

Uz malo sreće možete naići na domaćina, koji će Vas povesti „na mriže“ ili „na sviću“, a ako ne, uzmite svoju udicu, nađite pogodno mjesto. Želimo Vam dobar ulov.

Ronjenje

Uživajte u posebnoj avanturi i zaronite u plavi raj Jadrana.

Zadarsko područje je u Dalmaciji najbogatije otocima i prednost ovakvog akvatorija je u tome što se u svim vremenskim uvjetima može pronaći lokacija za sigurno ronjenje. Ljepota našeg podmorja poznata je diljem svijeta, a taj čarobni svijet tišine privlači sve više poklonika.

Zaljubljenicima ovog prekrasnog sporta na raspolaganju je ronilački centar „Zlatna luka“ koji se nalazi u sklopu D-Marin Marine Dalmacija
www.diving-zlatnaluka.net

Rafting na Zrmanji

Zrmanja je rijeka koju od milja zovemo „ ljepotica i zvijer“. Nabujala pruža nam jedan od najboljih raftinga u ovom dijelu Europe, a kada se smiri, postaje ljepotica koja nas lagano nosi kroz krajolike koji oduzimaju dah svojom ljepotom.

To je rijeka koju morate vidjeti i doživjeti.

Preporučamo organizirane rafting ture od mjesta Žegara do Muškovaca...

Paintball

Paintball je jedan od najuzbudljivijih ekstremnih sportova u svijetu i postaje sve popularniji među milijunima muškaraca i žena svih dobnih skupina i životnih stilova. Pošto je baziran na adrenalinu u timskoj igri izvrsno oslobađa od dnevnih obaveza i ponovno oživljava avanturistički duh.

Paintball avanturu možete doživjeti na atraktivnim terenima Sukošana.

Događanja

Opširnije

Vodič
Gastronomija
Plaže
Okruženje
Aktivnosti