Aktivnosti

Sukošan pruža niz mogućnosti onima koji svoj odmor osim kupanja i sunčanja žele obogatiti i nekim drugim aktivnostima.

Prekrasna priroda koja nas okružuje pogodna za šetnje i vožnju biciklom, idealni uvjeti za jedrenje i ronjenje, igrališta na otvorenom, nova opremljena Sportska dvorana, uređena trim staza preko Tustice (6km), zadovoljit će sve ljubitelje aktivnog odmora…..

Košarka

ukoliko ste ljubitelji košarke došli ste u pravi kraj. Na igralištu u samom centru mjesta košarka se igra svaki dan.

Nogomet i mali nogomet

također su popularni, svakog ljeta održavaju se malonogometni turniri na Sportskom centru u organizaciji NK „Zlatna luka“.

Odbojka na pijesku

je svakako pravi ljetni sport, zanimljiv i atraktivan. Ukoliko i sami uživate u igri na raspolaganju su vam igrališta na plaži „kod Križa“ i u „Makarskoj“.

Pješačenje, trčanje - vožnja biciklom

Stazama uz more ujutro i pred večer sigurno su poseban doživljaj, ali ništa manje lijepo nije proći kroz polja, vinograde i maslinike… Poseban doživljaj je osjetiti miris makije i ljekovitog bilja rekreirajući se na našoj trim stazi, te sa vrha tustice uživati u pogledu na Sukošan i Marinu Dalmacija, Pašmanski kanal i otoke s jedne, te plodne Ravne kotare s druge strane.

Bočanje

Tipično igra za dalmatinska mjesta pa tako i za Sukošan.

Windsurf & kait

U Sukošanu surferi mogu uživati cijele godine. Tijekom proljeća i jeseni 'ulovit' ćete dobru buru i umjereno jugo, a ljeti će odlične uvjete omogućiti tramuntana i maestral. Zbog blizine otoka jedrenje je dosta sigurno pa u tom lijepom sportu mogu svi zaljubljenici neovisno o stupnju znanja i vještine.

Ribarenje

Uz malo sreće možete naići na domaćina, koji će Vas povesti „na mriže“ ili „na sviću“, a ako ne, uzmite svoju udicu, nađite pogodno mjesto. Želimo Vam dobar ulov.

Ronjenje

Uživajte u posebnoj avanturi i zaronite u plavi raj Jadrana.

Zadarsko područje je u Dalmaciji najbogatije otocima i prednost ovakvog akvatorija je u tome što se u svim vremenskim uvjetima može pronaći lokacija za sigurno ronjenje. Ljepota našeg podmorja poznata je diljem svijeta, a taj čarobni svijet tišine privlači sve više poklonika.

Zaljubljenicima ovog prekrasnog sporta na raspolaganju je ronilački centar „Zlatna luka“ koji se nalazi u sklopu D-Marin Marine Dalmacija
www.diving-zlatnaluka.net

Rafting na Zrmanji

Zrmanja je rijeka koju od milja zovemo „ ljepotica i zvijer“. Nabujala pruža nam jedan od najboljih raftinga u ovom dijelu Europe, a kada se smiri, postaje ljepotica koja nas lagano nosi kroz krajolike koji oduzimaju dah svojom ljepotom.

To je rijeka koju morate vidjeti i doživjeti.

Preporučamo organizirane rafting ture od mjesta Žegara do Muškovaca...

Paintball

Paintball je jedan od najuzbudljivijih ekstremnih sportova u svijetu i postaje sve popularniji među milijunima muškaraca i žena svih dobnih skupina i životnih stilova. Pošto je baziran na adrenalinu u timskoj igri izvrsno oslobađa od dnevnih obaveza i ponovno oživljava avanturistički duh.

Paintball avanturu možete doživjeti na atraktivnim terenima Sukošana.

Događanja

Opširnije

Vodič
Gastronomija
Plaže
Okruženje
Aktivnosti

Sukošan Guide App

TZ Sukošan on Google Play TZ Sukošan on App Store