Klapske večeri

„Pismo mora kamena i škoja, Dalmatinska lipa pismo moja, Prođi noćas pjacon i kaleton, Zapivaj mi srcon i dišpeton“

U Sukošanu se kao i u većini primorskih mjesta uvijek rado pjevalo. Pjevalo se u radosti i žalosti, uz pjesmu se i družilo i radilo. Ponosni smo što tu dradiciju dalmatinske klapske pjesme, koja je poznata i priznata u cijelom svijetu, danas čuvaju naše klape - ženska klapa Uzorita i muška klapa Sukošan. U toplim ljetnim večerima često se čuje njihovo pjevanje u uskim kaletama starog sela, ali pravi zaljubljenici u klapsko pjevanje mogu zaista uživati u dvije tradicionalne klapske večeri – ISPOD KAMPANELA i ZAPIVAJMO KASIJANU.

„ISPOD KAMPANELA“

Tradicionalna klapska večer u prekrasnom ambijentu kamenog dvora crkve svetog Kasijana, točno ispod kampanela(zvonika), drugog utorka u srpnju svakako će očarati sve ljubitelje prave klapske pisme i domaće riči. Uz domaće klape i njihove goste poznate i priznate klape, te domaćeg pučkog pjesnika prof. Zlatka Dinka Pavića provest ćete nezaboravnu večer……

„ZAPIVAJMO KASIJANU“

Uoči sukošanske fešte 12.08. svake godine zapjevamo našem svecu zaštitniku … naravno klapski …. Uz domaće klape savku godinu ugostimo i jednu renomiranu klapu, pa su nam tako dragi gosti bili: Sveti Juraj HRM, Šufit, Sol ….. Od prošle godine novouređena riva se pokazala kao predivna ljetna pozornica.

Događanja

Opširnije

Vodič
Gastronomija
Plaže
Okruženje
Aktivnosti

Sukošan Guide App

TZ Sukošan on Google Play TZ Sukošan on App Store