Klapske večeri

„Pismo mora kamena i škoja, Dalmatinska lipa pismo moja, Prođi noćas pjacon i kaleton, Zapivaj mi srcon i dišpeton“

U Sukošanu se kao i u većini primorskih mjesta uvijek rado pjevalo. Pjevalo se u radosti i žalosti, uz pjesmu se i družilo i radilo. Ponosni smo što tu dradiciju dalmatinske klapske pjesme, koja je poznata i priznata u cijelom svijetu, danas čuvaju naše klape - ženska klapa Uzorita i muška klapa Sukošan. U toplim ljetnim večerima često se čuje njihovo pjevanje u uskim kaletama starog sela, ali pravi zaljubljenici u klapsko pjevanje mogu zaista uživati u dvije tradicionalne klapske večeri – ISPOD KAMPANELA i ZAPIVAJMO KASIJANU.

„ISPOD KAMPANELA“

Tradicionalna klapska večer u prekrasnom ambijentu kamenog dvora crkve svetog Kasijana, točno ispod kampanela(zvonika), drugog utorka u srpnju svakako će očarati sve ljubitelje prave klapske pisme i domaće riči. Uz domaće klape i njihove goste poznate i priznate klape, te domaćeg pučkog pjesnika prof. Zlatka Dinka Pavića provest ćete nezaboravnu večer……

„ZAPIVAJMO KASIJANU“

Uoči sukošanske fešte 12.08. svake godine zapjevamo našem svecu zaštitniku … naravno klapski …. Uz domaće klape savku godinu ugostimo i jednu renomiranu klapu, pa su nam tako dragi gosti bili: Sveti Juraj HRM, Šufit, Sol ….. Od prošle godine novouređena riva se pokazala kao predivna ljetna pozornica.

Događanja

Opširnije

Vodič
Gastronomija
Plaže
Okruženje
Aktivnosti